Philips rondt gros desinvesteringen af

Alweer verkoopt Philips een onderdeel

 • Philips (NYSE: PHG) heeft besloten zijn activiteiten op het gebied van huishoudelijke apparaten te verkopen aan Hillhouse Capital voor een ondernemingswaarde van ~ € 3,7 miljard.
 • Na voltooiing van de transactie in 3Q21 verwacht Philips een contante opbrengst na belastingen en transactiekosten van ~ € 3 miljard te ontvangen.
 • Tegelijkertijd zullen Philips en Domestic Appliances een exclusieve merklicentieovereenkomst aangaan om het Philips-merk en bepaalde andere Philips-merken voor huishoudelijke apparaten te gebruiken voor de productie, verkoop en marketing van producten voor huishoudelijke apparaten wereldwijd voor een periode van 15 jaar voor een jaarlijkse betaling van ~ € 0,7 miljard, resulterend in een totale dealwaarde van ~ € 4,4 miljard.
 • De activiteiten op het gebied van huishoudelijke apparaten, met een omzet van € 2,2 miljard in 2020, zullen vanaf 1Q21 worden gepresenteerd als een beëindigde activiteit in de financiële overzichten van Philips .
 • Frans van Houten, CEO van Philips : 'Met deze transactie zijn onze belangrijkste desinvesteringen afgerond. In de toekomst ligt onze focus op het uitbouwen van ons leiderschap in gezondheidstechnologie en het voortzetten van onze transformatie naar een oplossingsbedrijf dat professionele zorgklanten ondersteunt om het viervoudige doel te bereiken en consumenten met hun persoonlijke gezondheid. "

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Amsterdam volgens de analisten uit op 19.63 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 19.54 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Philips in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  Philips Nederland Amsterdam Amstel ©

  Philips
  Philips


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 1.81 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 1.98 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 24.83.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 92 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 1.87 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de elektronicabedrijven ligt op een summiere 1.16 procent.

  Laatste analistentaxaties rond de 54 euro

  Independent Research, UBS en Citigroup gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 44.69 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 39 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 34 en de 49 euro.

  Historische beurskoersen Philips

  koersgrafieken philips

  Het aandeel sloot donderdag op 49.16 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.