Wipro neemt de Australische cyberbeveiligingsprovider Ampion over

 • Wipro Limited (NYSE: WIT) heeft Ampion overgenomen, een in Australië gevestigde leverancier van cyberbeveiliging, DevOps en hoogwaardige technische diensten.
 • De waarde van de deal is niet bekendgemaakt.
 • Ampion is ontstaan door de fusie van IT-dienstverleners 'Revolution IT' en 'Shelde'. Revolution IT was een IT-dienstverlener in Australië opgericht in 2004 en Shelde was een digitaal IT-beveiligingsbedrijf opgericht in 2010 in Australië.
 • De overname van Ampion zal de toewijding van Wipro naar klanten en belanghebbenden in Australië en Nieuw-Zeeland (ANZ) versterken.
 • 'Ampion heeft een succesvolle staat van dienst en geniet een enorme geloofwaardigheid bij toonaangevende ondernemingen in de regio, een werkcultuur waarin wordt samengewerkt en een aanzienlijke expertise op het gebied van lokale onderwerpen. We zien Ampion als een complementaire kracht die ons zal helpen onze voetafdruk uit te breiden en onze reis in de regio Azië-Pacific te versnellen, "aldus N.S. Bala, CEO - APMEA, Wipro Limited .

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Bangalore volgens de analisten uit op 618.84 miljard rupi. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het concern 610.23 miljard rupi verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Wipro in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 106.28 miljard rupi. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 18.88 rupi over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 22.62.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.35 rupi. Het dividendrendement van Wipro ligt hiermee op 0.55 procent. Het gemiddelde dividend van de IT-bedrijven ligt op een schamele 1.1 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 2565.71 miljard rupi. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 123 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 174 en de 467 rupi.

  Koershistorie Wipro van 2007 tot 2020

  koersdata wipro

  Het aandeel staat om 12.29 2.54 procent hoger op 427.15 rupi.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.