Canopy Growth neemt The Supreme Cannabis Company over voor $ 435 miljoen

  • Canopy Growth Corporation (NYSE: CGC) + 0,90% premarket, is overeengekomen Supreme Cannabis (OTCQX: SPRWF) over te nemen voor ~ $ 435 miljoen op een volledig verwaterde basis.
  • De aandeelhouders van Supreme Cannabis zullen 0,01165872 van een gewoon aandeel Canopy en $ 0,0001 in contanten ontvangen in ruil voor elk gehouden aandeel, wat neerkomt op een premie van ~ 66% op de slotkoersen van de Supreme Cannabis-aandelen en de gewone Canopy-aandelen op de Toronto Stock Exchange. van 7 april 2021.
  • De transactie combineert Canopy's vooraanstaande positie met Supreme Cannabis 'Top-10-positie in Canada om een ​​pro forma Canadees recreatief marktaandeel te creëren van 13,6% en een gecombineerd pro forma marktaandeel dat wordt geschat op 23,3% van het premium bloemsegment in Ontario en 21,4% in British Columbia.
  • De toevoeging van de premiummerken van Supreme Cannabis, 7ACRES en 7ACRES Craft Collective, zal de merkenportfolio van Canopy versterken, waarbij beide merken naar verwachting zullen blijven groeien met verdere investeringen en uitbreiding.
  • "Terwijl we onze toonaangevende merkenportfolio blijven uitbreiden, zijn we verheugd om meer consumenten te bereiken via Supreme's premiummerken en hoogwaardige producten, waardoor het marktleiderschap van Canopy verder wordt verstevigd", aldus David Klein, Chief Executive Officer van Canopy. "Supreme's diepe toewijding aan superieure genetica, eersteklas teelt en strikte kwaliteitscontrole, gecombineerd met Canopy's toonaangevende consumenteninzichten, geavanceerde R & D- en innovatiemogelijkheden, zal naar verwachting een krachtige combinatie creëren die aansluit bij onze strategische focus om groei te genereren met producten van topkwaliteit. in de belangrijkste categorieën. "