Analistengilde noemt Tesla Motors te duur aandeel

De meeste analisten noemen het aandeel Tesla Motors op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen voor het aandeel zijn verdeeld uit: 2 keer verkoop, 2 keer houd en 4 keer koop. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 312,86 dollar. Dit is ruim 5 procent minder dan de huidige beurskoers van 325,2 dollar.

De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van KBC Securities, RBC Capital Markets en Jefferies & Co..

Taxaties voor Tesla Motors uiteenlopend

financiele analyse

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 11,69 miljard dollar. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 7 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 1,47 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een verlies per aandeel van 8,63 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -37,68 uit.

Dividenduitkeringen worden van Tesla Motors niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een magere 0,87 procent.

Recentste taxaties rond de 270 dollar

De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van KBC Securities, RBC Capital Markets en Jefferies & Co.

Tesla Motors's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 42,74 miljard dollar.

Historische beurskoersen Tesla Motors

historische koersen teslamotors

Het aandeel sloot vrijdag op 325,2 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.