Citigroup wil uitbreiden in China

 • Citigroup (C) is van plan om tegen eind juni een aanvraag in te dienen voor het opzetten van lokale acceptatie-, verkoop- en handelsfuturesbedrijven in China, meldt Reuters, daarbij verwijzend naar een persoon met directe kennis van de zaak.
 • De in de VS gevestigde bank volgt zijn collega's bij het opzetten van zijn eigen bedrijven in China nadat het land de regelgeving voor de financiële sector heeft versoepeld, waardoor bedrijven in buitenlandse handen volledig eigenaar kunnen worden van hun bedrijven in de op een na grootste economie ter wereld.
 • Het nieuws komt ook nadat de bank aankondigde dat haar retailbank zich terugtrekt uit 13 Aziatische markten, waaronder het vasteland van China, om haar Global Consumer Banking-eenheid te concentreren op vier welvaartscentra.
 • De uitgebreide investment banking-eenheid zou ongeveer 100 mensen in dienst kunnen hebben, bestaande uit bestaande stafleden en nieuwe werknemers, vertelde de persoon aan Reuters. De aanvragen worden afgerond en zullen naar verwachting binnenkort worden ingediend.
 • Een lokale underwriting-licentie zou Citi in staat stellen te concurreren op de snelgroeiende Chinese IPO-markt, met name het STAR-bestuur dat wordt gedomineerd door lokale spelers. Refinitiv schat dat $ 8,9 miljard aan beursintroducties debuteerde op de belangrijkste Shanghai Stock Exchange, STAR Market en Shenzhen ChiNext in Q1 2021.
 • In juni 2020 werd JPMorgan Chase de eerste buitenlandse bank die goedkeuring kreeg om haar futures-activiteiten in China volledig te bezitten. Eind 2020 diende Goldman een aanvraag in om de volledige zeggenschap over zijn joint venture voor effecten in China over te nemen.

  De omzet van het concern uit New York City over dit jaar komt uit op 71.35 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 74.3 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Citigroup in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Citigroup Indonesie bureau ©

  Citigroup
  Citigroup


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 18.45 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 9.02 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 7.74.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.09 dollar verwacht. Citigroup 's dividendrendement is dus 2.99 procent. Het doorsnee dividend van de banken ligt op een prima 2.91 procent.

  Laatste taxaties rond de 78 dollar

  De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van KBC Securities, Credit Suisse en Berenberg.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 147.59 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 72 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 39 en de 76 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Citigroup

  aandeel citigroup

  Het aandeel staat om 16.14 1.24 procent hoger op 69.81 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.