Analistenkorps rekent op omzetgroei Yum! Brands

Morgen komt het Amerikaanse Yum! Brands haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2021 verdient het bedrijf uit Louisville volgens de gepolste analisten uit op 6.32 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 5.65 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Yum! Brands in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1.21 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 28.92 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 1.73 procent. Het doorsnee dividendrendement van de horecasector ligt op een nihile 1.42 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 34.7 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 34 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 78 en de 119 dollar.

Historische beurskoersen Yum! Brands

financiële analyse yum!brands

Het aandeel sloot maandag op 115.68 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.