India is van plan om het COVID-19-vaccin van JNJ tegen eind juli te importeren

 • Het eenmalige COVID-19-vaccin van Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) zal naar verwachting in juni-juli 2021 in India worden geïmporteerd.
 • Het vaccin wordt geïmporteerd voor "fill and finish", wat de laatste stap in het fabricageproces is.
 • JNJ werkt nauw samen met een Indiaas farmaceutisch bedrijf, Biological E, om de voortdurende overdracht van technologie naar India te vergemakkelijken.
 • In februari vertelde Biological E aan Reuters dat het van plan is om jaarlijks ongeveer 600 miljoen doses JNJ's COVID-19-vaccin te produceren.
 • De eigen vaccinkandidaat van Biological E, ontwikkeld met Baylor College of Medicine in Houston en het in de VS gevestigde Dynavax Technologies, ondergaat klinische proeven in India, met testen in een laat stadium die in april van start gaan.
 • India heeft gezegd dat het de noodgoedkeuringen zou versnellen voor COVID-19-vaccins die zijn goedgekeurd door westerse landen en Japan, waardoor de weg wordt geëffend voor de mogelijke invoer van Pfizer- en Moderna-injecties.
 • Dit zal de bedrijven vrijstellen van het uitvoeren van lokale veiligheidsproeven voor hun vaccins.
 • Voor de tweede opeenvolgende dag registreerde India het hoogste dagelijkse aantal ter wereld met 332.730 nieuwe gevallen, terwijl het dagelijkse aantal sterfgevallen als gevolg van COVID-19 ook met een record werd gestegen.

  De omzet van het bedrijf uit New Brunswick over dit jaar komt uit op 91.32 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 82.58 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Johnson & Johnson in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  Johnson&Johnson Janssen onderzoek Leiden ©

  Johnson&Johnson
  Johnson&Johnson


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 25.5 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 9.53 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 17.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4.21 dollar. Johnson & Johnson 's dividendrendement komt dus op 2.6 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheid ligt op een magere 1.46 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 426.41 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds april vorig jaar staat het aandeel 11 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 134 en de 174 dollar.

  Historische beurskoersen Johnson & Johnson

  aandelenanalyses johnson&johnson

  Het aandeel sloot woensdag op 161.98 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.