ACER biedt $ 1,25 miljard voor stilgelegde Shell-raffinaderij

 • George Dabbs, CEO van de Amerikaanse Clean Energy Refining, vertelt Reuters dat het bedrijf $ 1,25 miljard heeft aangeboden om de stilstaande Convent-raffinaderij van Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A, Royal Dutch Shell A .B) in Louisiana te kopen.
 • Als Royal Dutch Shell niet bereid is Convent aan ACER te verkopen, is het bedrijf van plan een raffinaderij van 300K bbl/dag te bouwen langs de Mississippi-rivier in de buurt van de raffinaderij met luiken, zegt Dabbs, eraan toevoegend dat ACER de nodige financiering heeft voor een overname of een ~$2 B-constructie.
 • Royal Dutch Shell sloot afgelopen december de 211K bbl / dag-raffinaderij nadat deze niet had verkocht nadat deze onrendabel was geworden vanwege de sterk verminderde vraag naar brandstof tijdens de COVID-19-pandemie.
 • Royal Dutch Shell zei vorige week dat het in gesprek is met de Nigeriaanse regering over een mogelijke stopzetting van operaties aan land, en zegt dat zijn activiteiten die gevoelig zijn voor lekkage daar niet langer verenigbaar zijn met zijn klimaatstrategie.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 281.11 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 180.54 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Royal Dutch Royal Dutch Shell opslag Pernis ©

  Royal Dutch <a href=''>Royal Dutch Shell</a>
  Royal Dutch Royal Dutch Shell


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 15.73 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Royal Dutch Royal Dutch Shell 's resultaat per aandeel op een winst van 2.03 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 7.83.

  Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

  De consensus van het dividend ligt op 71 cent per aandeel. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement is dus 4.47 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 3.08 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 65.96 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel 11 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 19 euro.

  Historische beurskoersen aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell

  aandeel royaldutchshell

  Om 17.39 koerst het aandeel 0.38 procent lager op 15.89 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.