Amazon Web Services neemt versleuteld chatbedrijf Wickr over

  • Amazon (NASDAQ:AMZN) Web Services heeft versleuteld chatbedrijf Wickr overgenomen voor niet bekendgemaakte voorwaarden.
  • "We zijn verheugd te kunnen melden dat AWS Wickr heeft overgenomen, een innovatief bedrijf dat de veiligste, end-to-end versleutelde communicatietechnologie in de branche heeft ontwikkeld. Met Wickr profiteren klanten en partners van geavanceerde beveiligingsfuncties die niet beschikbaar zijn met traditionele communicatiediensten - voor berichten, spraak- en videogesprekken, het delen van bestanden en samenwerking. Dit geeft beveiligingsbewuste ondernemingen en overheidsinstanties de mogelijkheid om belangrijke governance- en beveiligingscontroles te implementeren om hen te helpen aan hun nalevingsvereisten te voldoen", zegt Stephen Schmidt, Chief Informatiebeveiligingsfunctionaris, AWS.
  • AWS biedt nu Wickr-services aan en de bestaande klanten en kanaal- en zakenpartners van Wickr kunnen de service gewoon blijven gebruiken.

    De omzet van het bedrijf uit Seattle over dit jaar komt uit op 490.27 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het concern 386.06 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2020

    fundamantele data

    Amazon Prime vrachtauto Krefeld ©

    Amazon
    Amazon


    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 28.71 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 55.83 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 62.89.

    Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de algemene detailhandelsbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.54 procent op.

    Meest recente koersdoelen rond de 4233 dollar

    UBS , KBC Securities en ABN AMRO gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 1748.47 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 21 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2871 en de 3554 dollar.

    Historische koersen Amazon 2007-2021

    fundamantele data amazon

    Het aandeel sloot dinsdag op 3510.98 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.