Shell verkoopt belang van 37,5% in Duitse raffinaderij Schwedt

 • Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A, Royal Dutch Shell A .B) zegt akkoord te gaan met de verkoop van haar minderheidsbelang in de PCK Schwedt joint venture-raffinaderij in Duitsland aan de Estse Liwaton Group voor een niet nader genoemd bedrag, als onderdeel van haar strategie om haar wereldwijde raffinage-voetafdruk.
 • Royal Dutch Shell heeft een niet-geopereerd aandeel van 37,5% in de onafhankelijk beheerde fabriek naast Rosneft (OTCPK:RNFTF) met 54,17% en Eni (NYSE:E) met 8,33%, die elk een voorkeursrecht hebben op het Shell-belang.
 • Royal Dutch Shell geeft geen financiële details, maar schat de huidige waarde van haar koolwaterstofvoorraad bij de raffinaderij op $150M-$250M.
 • Het bedrijf is eigenaar van de Duitse raffinaderij in Rijnland, de grootste van het land, die meer dan 15 miljoen ton ruwe olie per jaar verwerkt.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 286.41 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 180.54 miljard euro bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  Royal Dutch Royal Dutch Shell tankstation Nieuw Zeeland ©

  Royal Dutch <a href=''>Royal Dutch Shell</a>
  Royal Dutch Royal Dutch Shell


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 17.79 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2.29 euro over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 7.1 uit.

  Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 69 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 4.24 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een aantrekkelijke 3.08 procent.

  Laatste analistentaxaties rond de 17 euro

  De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van Barclays , Citigroup en Independent Research.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 67.56 miljard euro. 20

  Historische koersen Royal Dutch Royal Dutch Shell voorbije 10 jaar

  koersgrafieken royaldutchshell

  Om 10.57 staat het aandeel 0.64 procent hoger op 16.27 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.