Methanex, Mitsui OSK Lijnen schetsen commerciële voorwaarden voor strategisch partnerschap

  • Methanex (NASDAQ:MEOH) en Mitsui O.S.K. Lines (OTC:MSLOF) heeft belangrijke commerciële voorwaarden gesloten voor de aan- en verkoop van een aandelenpositie in en de oprichting van een strategisch partnerschap met de dochteronderneming Waterfront Shipping (WFS) van Methanex.
  • MOL verwerft een minderheidsbelang van 40% in WFS voor $ 145 miljoen. Methanex behoudt het resterende meerderheidsbelang van 60% en blijft WFS exploiteren als een belangrijk onderdeel van zijn wereldwijde supply chain-capaciteiten.
  • Er zal geen verandering zijn in de dagelijkse activiteiten van Waterfront Shipping als gevolg van deze transactie, en Paul Hexter blijft president.
  • De overeenkomst zal naar verwachting tegen het einde van het jaar worden afgerond en is onderworpen aan formele goedkeuring door de raad van bestuur van MOL.
  • De transactie stelt Methanex en WFS in staat om te profiteren van de brede verzendervaring van MOL om haar verzendactiviteiten en -capaciteiten verder te versterken.

    De omzet van het bedrijf uit Vancouver over dit jaar komt uit op 3.85 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 2.65 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Methanex Corp in beeld plus taxaties 2021

    aandelenanalyse

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 325 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 4.15 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8.11 uit.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 34 cent. Het dividendrendement van Methanex Corp ligt hiermee op 1.01 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiesector ligt op een relatief royale 1.59 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 2.56 miljard dollar. 83

    Koershistorie Methanex Corp van 2007 tot 2021

    aandelenanalyse methanexcorp

    Het aandeel sloot vrijdag op 33.66 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.