Visa verwerft Currencycloud in een deal van GBP 700 miljoen, waardoor grensoverschrijdende betalingen worden verbeterd

 • Visa (NYSE:V) heeft Currencycloud verworven voor een deal van GBP 700 miljoen, inclusief contant geld en retentiestimulansen.
 • De vergoeding wordt verminderd met de uitstaande aandelen van Currencycloud die het bedrijf al bezit.
 • Currencycloud is een wereldwijd platform waarmee banken en fintechs innovatieve valutaoplossingen kunnen bieden voor grensoverschrijdende betalingen.
 • Currencycloud versnelt de time-to-market en verbetert de betalingstransparantie voor klanten.
 • "De overname van Currencycloud is een ander voorbeeld van de uitvoering van Visa met onze netwerk-van-netwerkstrategie om het wereldwijde geldverkeer te vergemakkelijken", zegt Colleen Ostrowski, Visa 's Global Treasurer. 'Consumenten en bedrijven verwachten steeds vaker transparantie, snelheid en eenvoud bij het doen of ontvangen van internationale betalingen. Met onze overname van Currencycloud kunnen we onze klanten en partners ondersteunen om de pijnpunten van grensoverschrijdende betalingen verder te verminderen en geweldige gebruikerservaringen voor hun klanten te ontwikkelen."
 • De transactie is afhankelijk van goedkeuring door regelgevende instanties.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit San Francisco op 23.96 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 21.85 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Visa in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  VISA Amsterdam ©

  VISA
  VISA


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 12.64 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5.82 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 41.27 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.28 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 0.53 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de financiële dienstverleners levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.28 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 412.68 miljard dollar. 22

  Historische beurskoersen aandeel Visa

  historische koersen visa

  Het aandeel sloot donderdag op 240.21 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.