Rio Tinto zet zich in voor $ 2,4 miljard Jadar-lithiumproject in Servië

  • Rio Tinto (RIO) zegt dat het $ 2,4 miljard toezegt voor de ontwikkeling van het Jadar-lithiumboraatproject in Servië, een van 's werelds grootste greenfield-lithiumprojecten, waardoor de blootstelling van het bedrijf aan batterijmaterialen wordt vergroot.
  • Rio zegt dat Jadar het zal positioneren om de grootste leverancier van lithium in Europa te worden voor ten minste de komende 15 jaar.
  • De eerste verkoopbare productie wordt verwacht in 2026, en de mijn zal naar verwachting 58K ton/jaar lithiumcarbonaat, 160K ton/jaar boorzuur en 255K ton/jaar natriumsulfaat produceren, waardoor Rio een van 's werelds 10 grootste lithiumproducenten.
  • Het bedrijf zegt dat de volgende stappen voor het project het zoeken naar een exploitatievergunning en het ontvangen van wettelijke goedkeuringen zijn.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit London volgens de analisten uit op 66.71 miljard GBp. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 44.61 miljard GBp verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Rio Tinto in beeld plus taxaties 2021

    koersdata

    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 24.46 miljard GBp. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1481 GBp. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 3.81.

    Fors dividend Rio Tinto

    De consensus van het dividend ligt op 1123 GBp per aandeel. Rio Tinto 's dividendrendement komt hiermee uit op 19.88 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de mijnbouwers levert een beperkt dividendrendement van circa 0.81 procent op.

    Recente koersdoelen rond de 6893 GBp

    Barclays , Goldman Sachs en JP Morgan gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 7062.07 miljard GBp. 33

    Historische beurskoersen Rio Tinto

    koersdata riotinto

    Het aandeel staat om 17.37 0.23 procent hoger op 5650 GBp.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.