Westlake Chemical neemt Dimex over van Gray Mountain Partners

  • Westlake Chemical Corporation (NYSE:WLK) heeft aangekondigd dat een van haar dochterondernemingen het moederbedrijf van Dimex LLC heeft overgenomen van Gray Mountain Partners, een private equity-onderneming.
  • Dimex produceert een verscheidenheid aan consumentenproducten gemaakt van post-industriële gerecyclede (PIR) polyvinylchloride (PVC), polyethyleen (PE) en thermoplastische elastomeer (TPE) materialen, en heeft een jaarlijkse omzet van ~$ 100 miljoen.
  • De voorgestelde transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgerond.
  • "Westlake's aanstaande overname van Dimex onderstreept de langdurige inzet van het bedrijf voor milieubeheer en recycling, en voor het ondernemen van acties die bijdragen aan een duurzame, circulaire economie", aldus Robert Buesinger, Executive Vice President, Vinyl Products van Westlake Chemical Corporation .
  • Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Houston op 10.46 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 7.5 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Westlake Chemical Corp in beeld plus taxaties 2021

    koersdata

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 1.61 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 12.25 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 6.93 te liggen.

    Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1.09 dollar. Westlake Chemical Corp 's dividendrendement ligt dus op 1.28 procent. Het doorsnee dividendrendement van de chemiebedrijven ligt op een aantrekkelijke 1.67 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 10.91 miljard dollar. 43

    Koershistorie Westlake Chemical Corp 2007-2021

    koersdata westlakechemicalcorp

    Om 19.33 stond het aandeel 2.29 procent lager op 84.95 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.