Equifax koopt Appriss Insights voor $ 1,825 miljard

 • Appriss Insights, een portfoliobedrijf van Clearlake Capital Group en Insight Partners, levert gegevens die worden gebruikt op het gebied van openbare veiligheid en veiligheid op het werk, wetshandhaving, fraudedetectie en -preventie, en legitimatie van gezondheidszorg.
 • De overname zal de relaties van Equifax (NYSE:EFX) met werkgevers, achtergrondonderzoekers en staats- en federale overheidsinstanties uitbreiden.
 • Bovendien vormen de AI-gestuurde oplossingen van Appriss Insights een aanvulling op Equifax-verificatieproducten door realtime meldingen, contextgevoelige risicobeoordelingen en bruikbare inzichten te bieden.
 • Equifax zal een belastingvoordeel ontvangen met een netto contante waarde op het moment van aankoop van ~$360 miljoen in samenhang met de overname.
 • Appriss Insights zal naar verwachting in 2021 ~$ 150 miljoen aan inkomsten genereren, een stijging van 30% Y/Y, en de transactie zal naar verwachting sterk bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel van Equifax in 2022.
 • Appriss Insights wordt verder geleid door Brian Matthews en is gevestigd in Louisville, Kentucky.
 • Appriss Health en Appriss Retail blijven onderdeel van Appriss Inc. en maken geen deel uit van deze transactie.
 • De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en toetsing door de regelgevende instanties en zal naar verwachting in 2H21 worden afgerond.

  De omzet van het concern uit Atlanta over dit jaar komt uit op 4.82 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 4.13 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Equifax in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 906 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 7.46 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 34.73 te liggen.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.57 dollar verwacht. Equifax 's dividendrendement ligt dus op 0.61 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de financials ligt op een relatief royale 2.28 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 31.4 miljard dollar. 63

  Historische beurskoersen aandeel Equifax

  aandelenanalyses equifax

  Het aandeel sloot dinsdag op 259.11 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.