Chevron optimistisch over de pre-salt olie van Brazilië

 • Chevron (NYSE:CVX) wil een rol spelen in de ontdekkingen van pre-zoutolie in Brazilië, wat de belangrijkste ontwikkeling zou kunnen zijn in het honderdjarige verblijf van het bedrijf in Brazilië, zegt countrymanager Mariano Vela.
 • "Daar willen we een stukje van", vertelde Vela volgens Reuters op de Offshore Technology Conference in Houston, zonder rechtstreeks te zeggen of het bedrijf van plan is om op de geplande veiling van december door de Braziliaanse regering te bieden op licenties in de Sepia en Atapu pre- zout blokken.
 • Dezelfde twee blokken werden aangeboden in een veiling van 2019 die struikelde vanwege hoge licentiekosten en onzekerheid over de regelgeving.
 • De prikkels zijn sindsdien verbeterd, zei Vela vandaag, maar voegde eraan toe dat verbeteringen in de regelgeving en financiële prikkels nog steeds nodig zijn om de nieuwe olieprojecten van Brazilië aantrekkelijker te maken.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit San Ramon volgens de analisten uit op 148.24 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 94.47 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  Chevron tanken Amerika ©

  Chevron
  Chevron


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 12.42 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 6.64 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 14.73 uit.

  Fors dividend Chevron

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 5.32 dollar verwacht. Chevron 's dividendrendement is dus 5.44 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.79 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 184.15 miljard dollar. 20

  Historische koersen aandeel Chevron

  aandelenanalyses chevron

  Om 15.47 stond het aandeel 0.58 procent lager op 97.84 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.