Tesla krijgt meer goedkeuringen in Duitsland voor Gigafactory

  • Tesla (TSLA) heeft volgens Bloomberg wat meer voorlopige goedkeuringen gekregen voor haar Gigafactory in Duitsland. veranderingen aan de buitenromp van de fabriek, inclusief aanpassingen aan het magazijn waar de productie van batterijcellen naar verwachting zal plaatsvinden.
  • De stapsgewijze vooruitgang voor Tesla volgt op een lange periode van uitdagingen op het gebied van milieu en regelgeving voor het bedrijf in Duitsland, terwijl het doorzet met als doel om dit jaar met de productie te beginnen.
  • Vooruitkijkend hoopt Tesla staatssubsidies aan te trekken in Duitsland.

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Palo Alto op 50.12 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 31.54 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2021

    koersdata

    Tesla Amerika Californie ©

    Tesla
    Tesla


    Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 5.61 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5.29 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op een extreme 138.03 uit.

    Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.78 procent op.

    Recente koersdoelen rond de 575 dollar

    ABN AMRO , Jefferies & Co. en Nord Landesbank gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 660.8 miljard dollar. 62

    Om 18.29 koerst het aandeel 1.61 procent hoger op 730.17 dollar.

    Historische beurskoersen Tesla

    koersdata teslamotors

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.