Bod van Thermo Fisher overname PPD wordt gecontroleerd.

  • De Britse antitrustwaakhond, de Competition and Markets Authority (CMA), kondigde vrijdag de start aan van een onderzoek naar de voorgenomen overname van PPD (NASDAQ:PPD) door Thermo Fisher Scientific (NYSE:TMO).
  • Als onderdeel van het onderzoek zal CMA nagaan of de transactie het concurrentieniveau in het VK beïnvloedt. De uitnodiging om te reageren sluit op 1 november.
  • In april stemde Thermo Fisher (TMO) ermee in om PPD (PPD) over te nemen voor een totale contante prijs van $ 17,4 miljard plus een nettoschuld van $ 3,5 miljard in wat destijds werd beschouwd als de op één na grootste transactie in de contractonderzoeksruimte voor 2021. De deal wordt naar verwachting tegen het einde van het jaar afgerond.

    Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Waltham volgens de analisten uit op 36.09 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 32.22 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Thermo Fisher Scientific in beeld plus taxaties 2021

    aandeel

    Thermo Fisher Scientific Fisher Eindhoven ©

    Thermo Fisher Scientific
    Thermo Fisher Scientific


    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 8.78 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 22.19 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 26.68.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 97 cent. Thermo Fisher Scientific 's dividendrendement komt dus op 0.16 procent uit. Het doorsnee dividend van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een schamele 1.27 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 236.09 miljard dollar. 28

    Om 22.10 koerst het aandeel 2.28 procent hoger op 592.1 dollar.

    Historische koersen aandeel Thermo Fisher Scientific

    aandeel thermofisherscientific

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.