Cheniere tekent 13-jarige LNG-leveringsovereenkomst met China's ENN

 • Cheniere Energy (LNG) stijgt tot binnen $ 2/aandeel van het hoogste punt in 52 weken nadat de Chinese ENN Group-gaseenheid een 13-jarig contract voor de aankoop van vloeibaar aardgas tekende.
 • De deal roept ENN op om vanaf juli 2022 900K metrische ton/jaar te ontvangen, waarbij de prijzen worden geïndexeerd aan de Henry Hub-prijs op basis van gratis aan boord.
 • Jack Fusco, CEO van Cheniere, zegt dat de deal de inspanningen van het bedrijf om LNG-capaciteit op lange termijn te contracteren verder bevordert, vooruitlopend op een definitieve investeringsbeslissing over het Corpus Christi Stage 3-project, dat naar verwachting volgend jaar zal plaatsvinden.
 • In juli kondigde Cheniere een langetermijnovereenkomst voor gaslevering aan met Tourmaline Oil, waarvan het bedrijf verwachtte dat het de ontwikkeling van Corpus Christi Stage 3 zou ondersteunen.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Houston volgens de analisten uit op 13.1 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 9.36 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Cheniere Energy Inc in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 902 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 3.64 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 29.09 uit.

  Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een aantrekkelijke 1.63 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 26.86 miljard dollar. 112

  Om 20.19 staat het aandeel 0.98 procent lager op 105.9 dollar.

  Historische koersen Cheniere Energy Inc afgelopen 10 jaar

  fundamenteel onderzoek cheniereenergyinc

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.