CenterPoint goedgekeurd door Indiana regulator voor 400 MW hernieuwbare energie

 • CenterPoint Energy (NYSE:CNP) zegt dat het goedkeuring heeft gekregen van de Indiana Utility Regulatory Commission om een zonnepaneel van 300 MW aan te schaffen en nog eens 100 MW aan zonne-energie aan te schaffen als onderdeel van het langetermijnplan voor de elektriciteitsopwekking van het bedrijf.
 • CenterPoint zegt dat de bouw van het zonne-energieproject met Arevon Energy, waarvoor een onderstation moet worden gebouwd om te worden verbonden met het elektriciteitsnet van CenterPoint, in 2023 in gebruik zal zijn.
 • Het zonnepaneel zal naar verwachting voldoende stroom opwekken om te voorzien in de behoeften van meer dan 50.000 huishoudens per jaar.

  De omzet van het concern uit Houston over dit jaar komt uit op 7.96 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2021 toen het concern 7.42 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten CenterPoint Energy in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 886 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1.43 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18.65 uit.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 60 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 2.25 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2.96 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 13.39 miljard dollar. 20

  Het aandeel sloot vrijdag op 26.67 dollar.

  Historische beurskoersen CenterPoint Energy

  koersgrafieken centerpointenergy

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.