Meer omzet AutoZone door analistengilde verwacht

Maandag komt het Amerikaanse AutoZone met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Memphis op 14.72 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het concern 14.63 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten AutoZone in beeld plus taxaties 2021

financiële analyse

De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 2.07 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 98.79 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 18.86.

Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de automobiel ligt op een zeker aantrekkelijke 1.68 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 43.55 miljard dollar. 60

Het aandeel sloot vrijdag op 1863 dollar.

Historische beurskoersen aandeel AutoZone

financiële analyse autozone

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.