AstraZeneca, Oxford begint aan Omicron-specifiek COVID-vaccin

 • Onderzoekers van AstraZeneca (AZN) en de Universiteit van Oxford zijn begonnen aan de ontwikkeling van een COVID-19-vaccin dat specifiek gericht is op de Omicron-variant, meldt de Financial Times.
 • Een functionaris uit Oxford vertelde de krant dat de universiteit en het bedrijf voorbereidende stappen hebben gezet in de ontwikkeling.
 • Hoewel het vaccin van AstraZeneca in de Europese Unie is goedgekeurd voor de primaire serie, heeft het bedrijf geen aanvraag ingediend voor gebruik als booster.
 • In de VS doen Pfizer (NYSE:PFE), Moderna (NASDAQ:MRNA) en Johnson & Johnson (NYSE:JNJ) allemaal onderzoek naar Omicron-specifieke vaccins.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Cambridge volgens de analisten uit op 35.82 miljard GBp. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 26.62 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Astrazeneca in beeld plus taxaties 2021

  aandeel

  Astrazeneca Medimune Nijmegen ©

  Astrazeneca
  Astrazeneca


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 7.04 miljard GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 515 GBp over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 16.72.

  Fors dividend Astrazeneca

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 282 GBp. Het dividendrendement ligt zodoende op 3.27 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een summiere 1.37 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 11298.82 miljard GBp. 23

  Het aandeel staat om 10.23 0.95 procent hoger op 8611 GBp.

  Koershistorie Astrazeneca van 2007 tot 2021

  aandeel astrazeneca

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.