Plug Power aan bij pact met Edison Motors voor massaproductie van stadsbussen op waterstof

  • Edison International Motors, een Koreaanse fabrikant van elektrische auto's, heeft een overeenkomst getekend met Plug Power (NASDAQ:PLUG) om een elektrische stadsbus op waterstofbrandstofcel te ontwikkelen en op de markt te brengen.
  • De deal is om in 2022 prototypes te ontwikkelen van de brandstofcel elektrische stadsbus van Edison International Motors, uitgerust met het 125 kW ProGen brandstofcelsysteem van Plug Power.
  • Edison International Motors verwacht de brandstofcel-elektrische bussen in massaproductie te nemen, voorlopig "SMART 110F" genoemd en gedistribueerd in Zuid-Korea.
  • Daarnaast zullen de bedrijven samenwerken aan toekomstige mobiliteitstoepassingen, waaronder vrachtwagens, drones, schepen en PAV's.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Latham volgens de analisten uit op 497.84 miljoen dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 306.46 miljoen dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Plug Power Inc in beeld plus taxaties 2021

    aandelenanalyses

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettoverlies van 299 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 53 cent. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op -53.45.

    Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de industriële bouwkundige bedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.62 procent op.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 8.59 miljard dollar. -13

    Het aandeel sloot dinsdag op 28.33 dollar.

    Historische koersen Plug Power Inc 2007-2021

    aandelenanalyses plugpowerinc

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.