IBM neemt leverancier van data-analysesoftware Envizi over

 • IBM (NYSE: IBM ) heeft Envizi, leverancier van data-analysesoftware, voor een niet nader genoemd bedrag overgenomen.
 • Envizi is gespecialiseerd in data- en analysesoftware voor duurzaamheid en energie. IBM implementeert Envizi al om het volgen en rapporteren van de voortgang te stroomlijnen ten opzichte van de eigen doelstellingen van het bedrijf op het gebied van de inkoop van hernieuwbare elektriciteit en de reductie van de uitstoot van broeikasgassen (BKG).
 • Envizi zal integreren met IBM Maximo asset management-oplossingen, IBM Sterling supply chain-oplossingen, IBM Environmental Intelligence Suite en IBM Turbonomic en Red Hat OpenShift-mogelijkheden, waardoor bedrijven de feedback kunnen automatiseren die wordt gegenereerd tussen hun zakelijke milieu-initiatieven en de operationele eindpunten die worden gebruikt in de dagelijkse bedrijfsvoering.
 • Vorige week werd gemeld dat IBM zijn Watson Health-eenheid wilde verkopen voor meer dan $ 1 miljard.

  De omzet van het bedrijf uit Armonk over dit jaar komt uit op 60.74 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 57.35 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten IBM in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyse

  IBM Amsterdam kantoor ©

  IBM
  IBM


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 8.95 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 9.9 dollar over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 12.62.

  Fors dividend IBM

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 6.78 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 5.43 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de IT-bedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2.75 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 129 dollar

  De meest recente adviezen voor het IT-bedrijf zijn afkomstig van KBC Securities, Independent Research en A.G. Edwards.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 111.55 miljard dollar. 14

  Om 15.58 staat het aandeel 0.17 procent lager op 124.97 dollar.

  Historische koersen IBM voorbije 10 jaar

  aandelenanalyse ibm

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.