Zendesk beëindigt deal van $ 4,2 miljard met Momentive na mislukte aandeelhoudersstemming

.

  • Zendesk (NYSE:ZEN) zei dat het zijn overeenkomst voor de aankoop van SurveyMonkey-moederbedrijf Momentive Global (NASDAQ:MNTV) heeft beëindigd nadat het tijdens de stemming van een aandeelhouder onvoldoende steun kreeg van Zendesk-houders.
  • Momentive bevestigde ook in een aparte verklaring dat de deal werd beëindigd, hoewel MNTV wel voldoende steun kreeg van zijn houders voor een transactie.
  • Zendesk bevestigde een Bloomberg-rapport van donderdag dat de deal naar verwachting zou worden beëindigd nadat er geen steun van aandeelhouders was verkregen voor de aankoop van Momentive.
  • "Hoewel we enthousiast waren over het potentieel van deze transactie om de klantervaring te transformeren en aandeelhouderswaarde te creëren, respecteren en waarderen we de perspectieven van onze aandeelhouders", zei Zendesk CEO Mikkel Svane in een verklaring.
  • De geplande overname van Momentive (MNTV) door Zendesk (ZEN) stuitte op tegenstand van verschillende investeerders en vooraanstaande adviesbureaus hebben Zendesk-houders aanbevolen om tegen de MNTV-deal te stemmen. Investeerders, waaronder Jana Partners, die ook bestuurders nomineert voor het bestuur van Zendesk, Neuberger Berman, TIG Advisors en Janus Henderson, waren publiekelijk tegen de deal uitgekomen.
  • Zendesk (ZEN) verwierp eerder deze maand een "ongevraagd" bod van een consortium van private equity-bedrijven om Zendesk over te nemen in een contante transactie met een waarde tussen $ 127 en $ 132 per aandeel.
  • Eerder zei David Faber van CNBC dat Adobe (NASDAQ:ADBE) niet geïnteresseerd is in een aankoop van Zendesk, zoals wel werd gespeculeerd.

    Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit San Francisco volgens de analisten uit op 1.7 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 1.34 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Zendesk Inc. in beeld plus taxaties 2021

    aandelenanalyses

    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 101 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 72 cent verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 169.64.

    Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Het gemiddelde dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 1.28 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 14.35 miljard dollar. -15

    Het aandeel sloot maandag op 122.14 dollar.

    Historische koersen Zendesk Inc. voorbije 10 jaar

    aandelenanalyses zendeskinc.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.