Tower Semiconductor stijgt 50 % door overname van ~ $ 5,4 miljard door Intel

.

  • Intel (NASDAQ:INTC) verwerft Tower Semiconductor (NASDAQ:TSEM) voor $ 53 per aandeel in contanten, wat neerkomt op een totale ondernemingswaarde van ~ $ 5,4 miljard.
  • De overname bevordert Intel 's IDM 2.0-strategie, aangezien het bedrijf zijn productiecapaciteit, wereldwijde voetafdruk en technologieportfolio uitbreidt om aan de vraag van de industrie te voldoen.
  • Intel zei dat de overname de weg naar een belangrijke leverancier van gieterijdiensten en -capaciteit wereldwijd versnelt.
  • De bedrijven voegden eraan toe dat de complementaire transactie Intel 's toonaangevende nodes en schaalproductie samenbrengt met de speciale technologieën en klantgerichte benadering van Tower Semiconductor.
  • Intel wil van zijn Intel Foundry Services (IFS) en Tower een volledig geïntegreerd gieterijbedrijf worden.
  • "Tower's gespecialiseerde technologieportfolio, geografisch bereik, diepe klantrelaties en service-first operaties zullen Intel 's gieterijdiensten helpen opschalen en ons doel om een ??belangrijke leverancier van gieterijcapaciteit wereldwijd te worden, bevorderen", aldus Intel CEO Pat Gelsinger.
  • "Deze deal stelt Intel in staat om een ??boeiend aanbod van toonaangevende knooppunten en gedifferentieerde speciale technologieën op volwassen knooppunten aan te bieden - waardoor nieuwe kansen worden ontsloten voor bestaande en toekomstige klanten in een tijdperk van ongekende vraag naar halfgeleiders", voegde Gelsinger toe.
  • IFS en Tower Semiconductor blijven onafhankelijk van elkaar totdat de deal wordt gesloten; IFS zal blijven worden geleid door Randhir Thakur, president van IFS, en Tower zal gedurende deze tijd worden geleid door zijn CEO Russell Ellwanger.
  • Intel is van plan de overname met contant geld te financieren. De transactie zal naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan Intel 's non-GAAP EPS.
  • De deal is goedgekeurd door de raden van bestuur van Intel en Tower en is onderworpen aan bepaalde wettelijke goedkeuringen en gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de goedkeuring van de aandeelhouders van Tower.
  • De transactie zal naar verwachting over bijna een jaar worden afgerond.

    De omzet van het bedrijf uit Migdal Haemeq over dit jaar komt uit op 1.68 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 1.51 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Tower Semiconductor Ltd in beeld plus taxaties 2021

    aandelenanalyse

    Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 248 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2.24 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 21.64 te liggen.

    Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een nihile 1.12 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 5.23 miljard dollar. 70

    Het aandeel sloot maandag op 48.47 dollar.

    Koershistorie Tower Semiconductor Ltd 2007-2021

    aandelenanalyse towersemiconductorltd

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.