Panasonic gaat enorme Amerikaanse batterijfabriek bouwen om Tesla te bevoorraden

.

 • Panasonic (OTCPK:PCRFY) is van plan een miljardenfabriek in de VS te bouwen om Tesla (NASDAQ:TSLA) te voorzien van lithium-ionbatterijen, zo meldt het Japanse NHK.
 • Het Japanse bedrijf is op zoek naar locaties in Oklahoma en Kansas om de fabriek te bouwen vanwege de nabijheid van Texas, waar Tesla volgens het rapport een nieuwe fabriek voor elektrische voertuigen voorbereidt.
 • Panasonic, al jarenlang leverancier van Tesla, heeft al plannen onthuld om tegen maart 2024 te beginnen met de massaproductie van een nieuw type lithium-ionbatterij voor de automaker met twee nieuwe productielijnen in zijn Japanse fabriek in Wakayama.

  De omzet van het concern uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 86.96 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 53.82 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2021

  financiële analyse

  Tesla Tilburg Noord garages Holland ©

  Tesla
  Tesla


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 13.89 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 12.32 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op een extreme 73.29 te liggen.

  De consensus van de analisten luidt dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een aantrekkelijke 2.78 procent.

  Recente koersdoelen rond de 619 dollar

  JP Morgan, ABN AMRO en RBC Capital Markets gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 866.82 miljard dollar. 32

  Om 16.45 staat het aandeel 0.15 procent lager op 902.94 dollar.

  Koershistorie Tesla van 2007 tot 2021

  financiële analyse tesla

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.