Shell gaat gasactiva in Noordzee afstoten

.

 • Royal Dutch Shell (NYSE:SHEL) bereidt zich voor op de verkoop van belangen in twee aardgasproducerende clusters in de Britse Noordzee, aldus Reuters.
 • Het Clipper Hub en het Leman Alpha-complex zouden wel eens $ 1 miljard kunnen opleveren voor de supermajor.
 • Royal Dutch Shell (SHEL) heeft de afgelopen jaren een aantal verouderde upstream-activa in de Noordzee verkocht, waaronder een verkoop van $ 3,8 miljard aan Harbor Energy (OTCPK:PMOIF) in 2017.
 • Het bedrijf heeft onlangs plannen geannuleerd om het Cambo-veld in de Britse Noordzee te ontwikkelen, wat volgens velen het einde betekende van grote offshore Britse projecten.
 • BP (NYSE: BP ) en Equinor (NYSE:EQNR) werken momenteel aan ontwikkelingsplannen voor Rosebank en Clair South in het stroomgebied, hoewel er nog geen definitieve beslissingen zijn genomen.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 426.1 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 261.5 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  Royal Dutch Royal Dutch Shell Indonesie Jakarta ©

  Royal Dutch <a href=''>Royal Dutch Shell</a>
  Royal Dutch Royal Dutch Shell


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 36.78 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4.89 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 5.12 uit.

  Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

  De consensus van het dividend ligt op 1 euro per aandeel. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement is dus 4 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een relatief royale 2.91 procent.

  Recente koersdoelen rond de 31 euro

  Sanford C. Bernstein & Co, Goldman Sachs en KBC Securities gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 102.59 miljard euro. 63

  Historische koersen Royal Dutch Royal Dutch Shell voorbije 10 jaar

  historische koersen royaldutchshell

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.