Tesla-leverancier LG Energy bouwt batterijfabriek van $ 1,4 miljard in Arizona

 • De Zuid-Koreaanse batterijfabrikant LG Energy, een leverancier van Tesla (NASDAQ:TSLA), General Motors (GM) en Hyundai (OTCPK:HYMTF), kondigt plannen aan om de allereerste cilindrische batterijfabriek in Noord-Amerika te bouwen. om aan de groeiende vraag van fabrikanten van elektrische voertuigen te voldoen.
 • LG zegt van plan te zijn 1,7T Koreaanse won (~$1,4 miljard) te investeren om de fabriek met een capaciteit van 11 GWh in Arizona te bouwen, te beginnen in het tweede kwartaal van dit jaar, met plannen voor massaproductie in de tweede helft van 2024.
 • Eerder deze week zei Elon Musk, CEO van Tesla, dat de batterijproductie over 2-3 jaar "de beperkende factor" zou zijn voor de productie van voertuigen, en riep hij leveranciers op om de productie te verhogen.
 • Afzonderlijk onthulden autofabrikant Stellantis (NYSE:STLA) en LG Energy plannen om meer dan C$ 5B (US$ 4,1B) te besteden in een joint venture die de eerste grootschalige productie-installatie voor lithium-ionbatterijen in Canada zal omvatten.
 • De bedrijven zeggen dat de fabriek streeft naar een jaarlijkse productiecapaciteit van ten minste 45 GWh en naar schatting 2500 nieuwe banen zal creëren in Windsor en de omliggende gebieden.
 • LG Energy zegt dat het $ 1,46 miljard zal uitgeven om een ??belang van 51procent; in de joint venture te kopen en $ 637 miljoen om schulden te garanderen en zijn kredietlijn te ondersteunen.
 • Stellantis kondigde ook plannen aan om zijn Termoli-fabriek in Italië te transformeren naar een nieuwe batterijfabriek en Mercedes-Benz toe te voegen als een nieuwe, gelijkwaardige partner met TotalEnergies.

  Over 2022 komt de totale omzet van het bedrijf uit Palo Alto volgens de analisten uit op 86.96 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 53.82 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2021

  koersdata

  Tesla laadstation Duitsland ©

  Tesla
  Tesla


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 13.89 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 12.32 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 73.8.

  Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een aantrekkelijke 2.78 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 619 dollar

  De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van JP Morgan, ABN AMRO en RBC Capital Markets.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 872.88 miljard dollar. 35

  Het aandeel sloot dinsdag op 909.25 dollar.

  Historische koersen Tesla afgelopen 10 jaar

  koersdata tesla

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.