Lanxess, Advent koopt ingenieurstak van Koninklijke DSM voor € 3,7 miljard

 • Lanxess (OTCPK:LNXSF) (OTC:LNXSY) en private-equityfirma Advent International zeiden dat ze het eens zijn geworden over de overname van DSM 's engineering materials business voor ~€ 3,7 miljard (bijna $ 4 miljard) en een nieuwe joint venture op te richten voor hoogwaardige prestaties kunststoffen.
 • De engineeringmaterialendivisie van DSM , die onderdeel zou worden van de joint venture, vertegenwoordigt een omzet van ~€1,5 miljard en een operationele winstmarge van ~20procent;, aldus Lanxess.
 • Lanxess (OTCPK:LNXSF) zal ook zijn eigen high performance materials-bedrijf overdragen aan de JV en € 1,1 miljard ontvangen, evenals een belang van maar liefst 40procent; in het nieuwe bedrijf.
 • Het Duitse chemiebedrijf zei dat het van plan is de opbrengst van de deal te gebruiken om zijn schuld te verlagen en een aandeleninkoopprogramma van € 300 miljoen te lanceren.

  De omzet van het bedrijf uit Cologne over dit jaar komt uit op 7.95 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het concern 7.56 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Lanxess in beeld plus taxaties 2022

  historische koersen

  Lanxess Duisburg ©

  Lanxess
  Lanxess


  De analisten rekenen voor 2022 op een nettowinst van 321 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3.81 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9.95 te liggen.

  De consensus van het dividend ligt op 1.09 euro per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 2.88 procent. Het gemiddelde dividend van de chemiebedrijven ligt op een prima 2.11 procent.

  Laatste taxaties rond de 52 euro

  De meest recente adviezen voor het chemiebedrijf zijn afkomstig van Citigroup , Barclays en HSBC .

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 3.27 miljard euro. -30

  Het aandeel staat om 16.16 0.03 procent lager op 37.9 euro.

  Koershistorie Lanxess van 2010 tot 2022

  historische koersen lanxess

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.