Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor RTL Group

Beleggers in het aandeel RTL Group kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel RTL Group tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.46 euro verwacht. RTL Group 's dividendrendement komt neer op 7.3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de televisie- & radiobedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 7.05 procent.

Historische dividendrendementen RTL Group

De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 7.27 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2022 toen de omzet 7.22 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten RTL Group in beeld plus taxaties 2023

aandeel

RTL hoofdkantoor Hilversum in mediapark ©

RTL
RTL


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 602 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3.87 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 12.25 uit.

Meest recente koersdoelen rond de 47 euro

De laatste 3 adviezen voor het tv en radiobedrijf zijn afkomstig van Deutsche Bank , Goldman Sachs en M.M. Warburg & Co..

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 7.34 miljard euro.

Historische beurskoersen RTL Group

aandeel rtlgroup

Het aandeel sloot woensdag op 47.42 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.