Analisten noemen KPN op fair value

De beurskoers van het aandeel KPN lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel KPN dus op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 7 analisten gevolgd.

Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 3.21 euro. Dit is circa 3 procent minder dan de huidige beurskoers van 3.32 euro.

Koersdoelen voor KPN geconcentreerd

aandeel

Morgen opent het Nederlandse KPN haar boeken over het afgelopen kwartaal. Over 2023 komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 5.41 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 5.32 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2023

historische koersen

KPN Rotterdam ©

KPN
KPN


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 756 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 19 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17.47 uit.

Fors dividend KPN

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 15 cent verwacht. KPN 's dividendrendement komt dus op 4.52 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de vaste lijn com. sector ligt op een zeker aantrekkelijke 5.03 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 4 euro

Meest actuele adviezen:
  • HSBC
  • ING
  • JP Morgan
    Deze aandelenhuizen publiceerden recent taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 13.69 miljard euro.

    Historische koersen aandeel KPN

    historische koersen kpn

    Om 16.07 stond het aandeel 0.51 procent lager op 3.32 euro.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.