Volkswagen op recordjacht aldus analisten

Het zijn al jaren enorm verliesgevende tijden voor beleggers in het aandeel Volkswagen . Ook met de dividenduitkeringen behoort aandeel tot de underperformers zowel in de automobielsector als op de Duitse beurs. De ontvangen dividenden zijn dus maar een doekje voor het bloeden voor beleggers.

De matrix hier boven toont Volkswagen 's historische rendementen uitgedrukt in de verschillende jaarlijkse instapmomenten tot de jaren in de linker as. Dit zijn de totaalrendementen per jaar; dus inclusief de eventueel ontvangen dividenden die dan weer zijn herbelegd.

Het beursjaar 2009 is (sinds 2008 gemeten) met een koersverlies van 69 procent het slechtste jaar. 2008 is tot nu toe met een winst van 60 procent het beste jaar voor het aandeel. Vanaf 2008 tot heden bedraagt het rendement min 14 procent.

Volkswagen zal morgen haar financiële resultaten over het voorbije kwartaal bekend maken. Over 2023 verdient het bedrijf uit volgens de gepolste analisten uit op 297.76 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2022 toen het concern 279.23 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Volkswagen in beeld plus taxaties 2023

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 15.63 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 39.91 euro over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 3.86 uit.

Fors dividend Volkswagen

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 9.19 euro verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 5.97 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een relatief royale 4.58 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op euro een interim-dividend van 8.7 euro uit zal gaan keren.

Laatste koersdoelen rond de 170 euro

Laatste adviezen:
  • JP Morgan
  • UBS
  • RBC Capital Markets
    Deze partijen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 31.77 miljard euro.

    Historische beurskoersen Volkswagen

    historische koersen volkswagen

    Om 15.21 staat het aandeel 0.52 procent hoger op 154.05 euro.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.