Analisten gaan uit van recordomzet Unilever

Beleggers in het aandeel Unilever kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Unilever nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.78 euro. Unilever 's dividendrendement komt neer op 3.64 procent. Het doorsnee dividend van de voedingsbedrijven ligt op een prima 3.08 procent.

Historische dividendrendementen Unilever

Over 2023 verdient het bedrijf uit volgens de gepolste analisten uit op 60.99 miljard euro. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2022 toen de omzet 60.07 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

Unilever onderzoek Wageningen ©

Unilever
Unilever


De meeste analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 6.79 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2.65 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18.45 uit.

Recente koersdoelen rond de 59 euro

De laatste 3 adviezen voor het voedingsbedrijf zijn afkomstig van Sanford C. Bernstein & Co, Beleggers Belangen en JP Morgan.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 125.21 miljard euro.

Historische aandelenkoersen Unilever

beurskoersen unilever

Om 9.46 stond het aandeel 0.01 procent lager op 48.89 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.