Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor General Motors

Morgen zal het Amerikaanse General Motors haar cijfers over het afgelopen kwartaal aan de pers melden. De omzet van het concern uit over dit jaar komt uit op 161.81 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 156.74 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2023

aandelenanalyses

GM Opel Rotterdam ©

GM
GM


De meeste analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 8.87 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 6.2 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 5.41 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 37 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 1.1 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 4.58 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 50.33 miljard dollar.

Historische aandelenkoersen General Motors

aandelenanalyses generalmotors

Afgelopen vrijdag sloot het aandeel op 33.55 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.