Analisten gaan uit van recordomzet MTU Aero Engines

MTU Aero Engines gaat morgen haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit op 6.27 miljard euro. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2022 toen het concern 5.33 miljard euro ontving.

Historische omzetten en resultaten MTU Aero Engines in beeld plus taxaties 2023

aandeel

MTU Dordrecht ©

MTU
MTU


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 554 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 10.41 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 23.37.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4.03 euro. MTU Aero Engines's dividendrendement komt hiermee op 1.66 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaart- & defensiesector ligt op een magere 1.39 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op euro een interim-dividend van 3200 euro uit zal gaan keren.

Meest recente koersdoelen rond de 288 euro

Laatste adviezen:
 • Jefferies & Co.
 • Exane BNP Paribas
 • Citigroup
  Deze partijen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 12.98 miljard euro.

  Historische koersen MTU Aero Engines afgelopen 17 jaar

  aandeel mtuaeroengines

  Het aandeel staat om 13.05 0.49 procent lager op 243.3 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.