Minder omzet Home Depot door analistengilde verwacht

Home Depot zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 156.33 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 157.4 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Home Depot in beeld plus taxaties 2023

koersdata

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 15.78 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Home Depot 's resultaat per aandeel op een winst van 15.74 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18.45 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 8.34 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 2.87 procent. Het doorsnee dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een zeker aantrekkelijke 2.43 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 2090 dollar uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 300.64 miljard dollar.

Historische beurskoersen Home Depot

koersdata homedepot

Het aandeel koerstte vrijdag op een slotstand van 290.47 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.