Aperam in top Nederlandse dividendaandelen

Fors dividend Aperam

Beleggers in het aandeel Aperam kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Aperam nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. De consensus van het dividend ligt op 1.98 euro per aandeel. Aperam 's dividendrendement komt hiermee uit op 7.57 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalproducenten ligt op een relatief royale 3.44 procent.

Dividendrendementen Aperam

fundamenteel onderzoek

De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 6.71 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2022 toen het concern 8.16 miljard euro ontving.

Historische omzetten en resultaten Aperam in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 242 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3.36 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 7.78.

Actuele koersdoelen nabij de 29 euro

De laatste 3 adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van Barclays , JP Morgan en DeGroof Petercam.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2.04 miljard euro.

Het aandeel staat om 15.08 0.96 procent hoger op 26.15 euro.

Historische koersen aandeel Aperam

beurskoersen aperam

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.