Analisten verwachten over 2023 dalende omzet FedEx

Morgen komt het Amerikaanse FedEx met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit dit jaar uit op 89.89 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2022 toen het bedrijf 90.16 miljard dollar binnen kreeg.

Historische omzetten en resultaten FedEx in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 4.41 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 17.5 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 14.25 uit.

De consensus van het dividend ligt op 5.49 dollar per aandeel. FedEx 's dividendrendement ligt dus op 2.2 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de transport- & logistiekbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.41 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 1.26 dollar uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 64.78 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 1.26 dollar uit zal gaan keren.

De voorbije donderdag sloot het aandeel op 249.3 dollar.

Historische aandelenkoersen FedEx

beursgrafiek fedex

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.