British American Tobacco voor rechter wegens illegale reclame

Het concern British American Tobacco ( British American Tobacco ), producent van merken zoals Lucky Strike en Belga, moet zich eind februari voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het voeren van illegale reclame.

Dat heeft het Brusselse parket bevestigd. Dat heeft de krant De Tijd gemeld. Het concern is de eerste tabaksfabrikant die zich sinds de invoering van het verbod op tabaksreclame, vijftien jaar geleden, wegens illegale praktijken voor de rechter moet verantwoorden. Het parket voert aan dat het concern het reclameverbod heeft overtreden door een winkel in Oost-Vlaanderen volledig te laten inrichten in het teken van het merk Lucky Strike. Het bedrijf riskeert bij een veroordeling voor zijn initiatief een boete van 600.000 euro.

Volgens de dienst tabakscontrole van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid is het dossier cruciaal om een duidelijke afbakening te maken op het gebied van tabaksreclame. Er wordt opgemerkt dat de tabaksfabrikanten de voorbije vijftien jaar elke mogelijkheid hebben gehanteerd om zoveel mogelijk uitzonderingen op het reclameverbod te vinden. Tot nu toe werden alleen de supermarktketen Colruyt en twee winkels veroordeeld wegens inbreuken tegen het verbod.

Bron: Express.be