Hoe een in Kopenhagen geboren Tech Scale-up de digitale revolutie in België leidt op het gebied van auditing en boekhouding

Logo klein

Hoe een in Kopenhagen geboren Tech Scale-up de digitale revolutie in België leidt op het gebied van auditing en boekhouding

Gent, 12 maart 2024

Team penneo

Temidden van de digitale transformatiegolf die Europa overspoelt, heeft Penneo, een in Kopenhagen geboren tech scale-up, zich ontpopt als een belangrijke speler in de revolutie van de Belgische audit- en boekhoudsectoren. Door innovatieve digitale oplossingen te combineren met strategische partnerschappen ontwikkelde België zich als 2de grootste afzetgebied voor Penneo dat het digitale landschap aanzienlijk beïnvloed in een markt die traditioneel gedomineerd wordt door grotere spelers.  België krijgt in Europa steeds meer erkenning voor de snelle toepassing van digitale technologieën in het bedrijfsleven, zoals blijkt uit de indrukwekkende score in de Digital Economy and Society Index (DESI) van de Europese Unie. Penneo's succesvolle penetratie in deze digitaal volwassen markt in 2022 illustreert de vitale rol van de scale-up in het bevorderen van digitalisering binnen de Belgische audit- en boekhoudsector.

Vandaag biedt Penneo Belgische auditors en accountants een oplossing voor digitaal ondertekenen met behulp van de nationale Itsme eID voor eenvoudige, veilige en verifieerbare handtekeningen. De ingebouwde ondertekeningsstromen maken het veel efficiënter en handiger voor drukke auditors en accountants om hun handtekeningen in de juiste volgorde te verzamelen zonder al het handmatige papierwerk, wat uren tijd en tonnen papier bespaart.

De hoeksteen van Penneo's strategie was de snelle aanpassing aan de lokale behoeften, waaronder de integratie met Itsme, het veelgebruikte Belgische eID-systeem. Deze stap toonde niet alleen Penneo's flexibiliteit, maar ook haar toewijding aan het leveren van veilige, gebruiksvriendelijke digitale oplossingen. "We begonnen in 2022 met het lokaliseren van Penneo Sign voor de Belgische markt en, nog belangrijker, met de integratie met Itsme... Meer dan 80% van alle Belgen tussen 16 en 74 jaar heeft een account en dit maakt het gewoon super eenvoudig en veilig om in te loggen, nieuwe accounts aan te maken en transacties te bevestigen," legt Werner Temmerman uit, hoofd van Penneo's Belgische activiteiten.

Penneo's samenwerking en integratie met andere digitale software voor accountants zoals Silverfin, Adminpulse, Instaclause, Anlisa en M-Files, zorgt voor naadloze workflows en verbetert de digitale ervaring voor haar klanten. Werner benadrukt het belang van dergelijke strategische partnerschappen en merkt op: "Dit heeft gewerkt als een belangrijke deuropener in onze commerciële aanpak."

Ondanks zijn relatief kleine omvang is de impact van Penneo in België tastbaar. De oprichting van een lokale aanwezigheid in Gent en de uitbreiding van het team versterken Penneo's betrokkenheid bij de Belgische markt en haar digitale toekomst. In 2023 maakte het lokale team 184 nieuwe klanten in 2023. Het bedient nu in totaal 251 audit- en boekhoudbedrijven. De Belgische entiteit was goed voor zo’n  7,9 DKK (+/- 1,05 M euro) aan jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR), zowat dertig procent van de totale buitenlandse ARR van de RegTech. Met deze cijfers toont het bedrijf dat het strategische visie heeft en het deze ook effectief kan uitvoeren.

Graf nl

Door audit- en boekhoudkantoren in staat te stellen hun workflows te digitaliseren, stroomlijnt Penneo niet alleen hun activiteiten, maar vergemakkelijkt het ook een verschuiving naar meer adviesgerichte rollen. Werner: "Door hun document workflows digitaal te beheren, besparen audit- en boekhoudkantoren tussen 1 en 2 uur handmatig werk per klant," benadrukt hij de efficiëntiewinst en kostenbesparingen die Penneo's oplossingen bieden. Vooruitkijkend geven Penneo's voortdurende innovatie en integratie met belangrijke softwareplatforms aan hoe toegewijd het bedrijf is aan het stimuleren van digitale transformatie. "De timing is goed, want we zien een verschuiving naar digitale oplossingen die workflows kunnen stroomlijnen," beweert Werner, die een toekomst voorziet waarin Penneo een cruciale rol blijft spelen in de digitale evolutie van België.

------------------

Over Penneo A/S

Penneo combineert digitale ondertekening en Know Your Customer (KYC) workflows in één enkel platform dat kritieke bedrijfsprocessen stroomlijnt voor anti-witwas gereguleerde B2B bedrijven.

Penneo, opgericht in Kopenhagen en actief in heel Europa, is hard op weg om het platform te worden voor bedrijven die tijd willen besparen op administratieve taken en tegelijkertijd willen zorgen voor volledige naleving van de regelgeving en gemoedsrust voor zichzelf en hun klanten. Penneo wordt al vertrouwd door +2.800 bedrijven - waaronder 's werelds toonaangevende accountants.

Na onze notering op Nasdaq Copenhagen Main Market in april 2022, zijn we nu meer dan ooit in staat om onze Europese expansiestrategie uit te voeren en onze activiteiten op te schalen om de waarde voor onze bestaande en toekomstige klanten te maximaliseren. Ga voor informatie over Penneo naar https://penneo.com/nl/