Hiab introduceert de MULTILIFT Ultima - een revolutie in productiviteit, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid

CARGOTEC CORPORATION, PERSBERICHT, 20 SEPTEMBER 2018, OM 12.15 uur EEST

Hiab, onderdeel van Cargotec , introduceert met trots de nieuwe generatie haakarmen: de MULTILIFT Ultima, met diverse ongekende innovaties die de productiviteit, gebruiksvriendelijkheid en operationele veiligheid verbeteren.

Hiab is de marktleider met zijn MULTILIFT XR-assortiment, de voorganger van de nu gelanceerde MULTILIFT Ultima. 
"De Terho-broers uit Raisio in Finland ontwikkelden in 1947 het demonteerbare systeem en maakte er in 1949 een commercieel product van. Sindsdien is het MULTILIFT-merk de industrieleider. Met de MULTILIFT Ultima versterken we onze lange traditie van innovatie. De MULTILIFT Ultima maakt gebruik van de nieuwste technologieën zoals camera's, slimme sensoren en geavanceerde connectiviteitsfuncties om het bedienen van de haakarm gemakkelijker en veiliger dan ooit te maken", aldus Henri Janhonen, Director, Sales and Product Business Management at MULTILIFT product line, Hiab.

De MULTILIFT Ultima heeft een aantal baanbrekende innovaties waarmee gebruikers worden geholpen bij het uitvoeren van elk type laadtaak:
· HookliftAssist(TM) biedt gebruikers camera-assistentie op drie niveaus om het verwerken van de ladingen te begeleiden. 
· SafePositioning(TM) is een detectiesysteem ontworpen om containers in een vooraf ingestelde positie te schuiven op basis van hun lengte. Het systeem stopt automatisch de schuifweg van de container zodat deze niet achter de rollen valt en voorkomt zo schade aan de lading. 
· Integrated Load Weighing (patent aangevraagd) is beschikbaar met MULTILIFT Ultima waarmee het laadvermogen wordt gemaximaliseerd zonder dat er een risico is op overbelasting. Dit unieke systeem berekent het gewicht tijdens het laadproces, zodat een aanvullend indicatief weegsysteem niet meer nodig is en wordt vervangen door een kosteneffectieve oplossing waarmee de gebruiker efficiënter dan ooit kan werken.
· FutureTouch(TM) Display is een geavanceerde alles-in-1-interface waarmee de gebruiker elk aspect van de haaklift en andere apparatuur op de truck kan bedienen. Met het FutureTouch(TM)-display heeft de gebruiker gemakkelijk toegang tot diagnostische berichten, laadindicator en gewichtsgegevens, het Integrated Weighing System en meer vanuit één gemakkelijke interface.
· uControl staat voor een nieuw tijdperk in haakarmbediening, dankzij de drie verschillende controlesysteemopties die deel uitmaken van het revolutionaire uControl-platform van Hiab. Met uControl Base, Flex en Pro kunnen de klanten van Hiab precies het juiste controleniveau kiezen voor een breed scala aan moderne laadtaken.

De MULTILIFT Ultima kan worden besteld met HiConnect(TM), een aangesloten dienst voor Hiab-klanten om de productiviteit, efficiëntie en veiligheid van hun activiteiten en de aangesloten Hiab-apparatuur te vergroten. Duidelijke en eenvoudige overzichten en grafieken helpen de klanten om de status te volgen, onderhoud te plannen en de prestaties van elke unit en bedienaar te verbeteren.

Zoals met alle Hiab-apparatuur wordt de nieuwe MULTILIFT Ultima ook geleverd met de optie Hiab ProCare(TM), een flexibel servicecontract ontworpen om de bedrijfstijd van uw apparatuur te verzekeren. Gepland en preventief onderhoud draagt eraan bij dat uw apparatuur dezelfde kwaliteit behoudt als waarin u hebt geïnvesteerd. Ons wereldwijde servicenetwerk zorgt professioneel voor elk onderdeel van uw apparatuur met gebruik van originele onderdelen en de hoogste normen waardoor het risico van kostbare storingen en onverwachte stilstand wordt verminderd.

De MULTILIFT Ultima is klaar om bestellingen te ontvangen op de IAA-tentoonstelling en de eerste leveringen gaan van start in het vierde kwartaal van 2018.

Kom op de IAA-tentoonstelling eens langs bij onze stand P35 om meer te weten te komen over de MULTILIFT Ultima. Deze tentoonstelling vindt van 20-27 september plaats in Hannover in Duitsland. Op donderdag 20 september om 12.30 CEST uur kunt u de lancering van ons evenement bijwonen. Het evenement komt ook op live stream en is hier beschikbaar: https://www.hiab.com/en/multilift/highlights/multilift-ultima/ 

Neem voor meer informatie contact op met:
Henri Janhonen, Director, Sales and Product Business Management, MULTILIFT product line, Hiab, tel. +358 41 506 2252, henri.janhonen@hiab.com
Erik Grafström, Marketing Manager, MULTILIFT product line, Hiab, tel. +46 706 260 226, erik.grafstrom@hiab.com

Hiab is wereldwijd de grootste leverancier van laad- en lossystemen, intelligente services en digitaal verbonden oplossingen voor het wegtransport. Hiab is een industrieel pionier met wereldwijd meer dan 3.300 medewerkers die vol passie werken aan ons streven om onze klanten efficiënter te laten werken en vorm te geven aan de toekomst van intelligent laden en lossen.

Het aanbod van Hiab omvat toonaangevende apparatuur voor vrachtafhandeling zoals HIAB autolaadkranen, LOGLIFT en JONSERED hout- en recyclingkranen, MOFFETT meeneemheftrucks, MULTILIFT afzetsystemen en laadkleppen van de merken ZEPRO, DEL en WALTCO. De service Hiab ProCareTM, het onderscheiden systeem voor kraanbediening HiVisionTM en het platform HiConnectTM zijn het resultaat van onze voortdurende inspanningen om intelligente services en verbonden oplossingen te leveren die onze klanten meerwaarde bieden. www.hiab.com

Hiab is onderdeel van Cargotec Corporation. In 2017 heeft Cargotec ( Nasdaq Helsinki: CGCBV) een verkoopopbrengst behaald van ongeveer 3,2 miljard en het bedrijf heeft meer dan 11.000 mensen in dienst. www.cargotec.com

This release was published in English on 19 September, read it here.

Bijlages