Delhaize dankt omzetgroei aan Amerikaanse activiteiten

Supermarktgroep Delhaize heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,5 miljard euro. Dat betekende een stijging met 3,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De groei is naar eigen zeggen vooral te danken aan de prestaties van het concern in de Verenigde Staten, waar betere cijfers konden worden opgetekend dan vooraf werd verwacht.

Op de Belgische thuismarkt diende het bedrijf echter af te rekenen met een deflatie van de prijzen voor groenten en fruit en tegenvallende verkopen als gevolg van sociale acties. Frans Muller, chief executive van Delhaize , zegt op dat vlak ook voor het vierde kwartaal weinig beterschap te verwachten.

De supermarktgroep boekte een nettowinst van 109 miljoen euro, tegenover een verlies van 64 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. Het concern zegt verder op koers te zitten om dit jaar de plannen voor honderdtachtig nieuwe winkels te realiseren. Ook investeringsplannen voor een bedrag van 625 miljoen euro blijven behouden.

Bron: Express.be