Nyrstar - Constructieve discussies over de balansstructuur en uitstel van betaling van obligatiecoupon

Gereglementeerde informatie – Voorwetenschap

Nyrstar - Constructieve discussies over de balansstructuur en uitstel van betaling van obligatiecoupon

15 maart 2019 om 07:00 CET

Nyrstar NV (“Nyrstar” of de “Vennootschap”) verwijst naar de €350 miljoen Niet-gesubordineerde Obligaties met vervaldatum in 2019 en €500 miljoen Niet-gesubordineerde Obligaties met vervaldatum in 2024, beide uitgegeven door Nyrstar Netherlands (Holdings) B.V. (de “Emittent”) (samen, de “Obligaties”).

Zoals eerder aangekondigd, werkt de Vennootschap aan een nazicht van haar balansstructuur en is zij in constructieve discussies met verschillende van haar financiële stakeholders over een herstructurering en herschikking. Het economisch effect van de herstructurering voor de aandeelhouders van Nyrstar NV zal een heel aanzienlijke verwatering uitmaken. Overeenkomstig de voorwaarden van de Obligaties is vandaag, 15 maart 2019, een betaling van een interestcoupon voor een bedrag van ongeveer €31,6 miljoen verschuldigd, waarvoor een discretionaire respijttermijn van 30 dagen geldt. Aangezien constructieve discussies worden voortgezet, heeft de Emittent besloten om de betaling van de interestcoupon uit te stellen en om gebruik te maken van de toepasselijke respijttermijn overeenkomstig de voorwaarden van de Obligaties.

Nyrstar zal te gepasten tijde verdere ontwikkelingen bekendmaken.

Over Nyrstar
Nyrstar is een wereldwijde multi-metaalonderneming met een positie als marktleider in zink en lood en een groeiende positie in andere basismetalen en edele metalen die als essentiële grondstoffen worden aangemerkt in de snelle verstedelijking en industrialisatie van onze veranderende wereld. Nyrstar onderneemt mijnbouw-, smelterij- en andere activiteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië en biedt werk aan ongeveer 4.100 mensen. Nyrstar is gevestigd in België en heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland. Nyrstar is genoteerd aan de Euronext Brussels onder het tickersymbool NYR. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anthony Simms -        Hoofd Beleggerrelaties                                   T: +41 44 745 8157     M: +41 79 722 2152                    anthony.simms@nyrstar.com
Franziska Morroni       Hoofd Corporate Communications                T: +41 44 745 8295     M: +41 79 719 2342                    franziska.morroni@nyrstar.com

Bijlage