Beter Bed Holding: Beter Bed Benelux en Sängjätten (Zweden) starten samenwerking Tempur

Beter Bed Holding heeft op de Capital Markets Day op 26 oktober 2018 aangekondigd initiatieven te zullen nemen voor het verder doorontwikkelen van een ijzersterke value-for-money propositie, waarbij innovatie en nieuwe product-/marktcombinaties een belangrijke rol spelen.

Begin maart is de strategische samenwerking tussen Tempur en Beter Bed van start gegaan. Tempur maakt onderdeel uit van Tempur Sealy, wereldwijd de meest toonaangevende internationale leverancier van kwalitatieve bedproducten.

De innovatieve producten en de merkpositionering van Tempur vormen een waardevolle aanvulling op het bestaande merk-/productportfolio van de Beter Bed-formules, waardoor een voor Beter Bed nieuwe doelgroep bereikt kan worden. Door deze completering van het assortiment kan Beter Bed elke consument het juiste product adviseren.

Het unieke onderscheid van TEMPUR®  is gelegen in het gebruik van het materiaal wat ontwikkeld is voor NASA. Dit unieke materiaal verdeelt de druk en het gewicht gelijkmatig, waardoor de consument zich helemaal gewichtloos voelt. Het materiaal past zich perfect aan het lichaam aan, werkt drukverlagend en absorbeert beweging. Hierdoor zal de consument gedurende de nacht minder draaien en woelen. Elk matras doorloopt een intensieve testperiode van vele uren. Daardoor kan de consument er zeker van zijn dat elk TEMPUR®-matras jarenlang een geweldige nachtrust biedt.

De samenwerking bevat het plaatsen van een aantal modellen en een complete winkelpresentatie van Tempur in de 83 filialen van Beter Bed Nederland, 17 in België en 27 filialen in Zweden. Ook zullen beide merken in hun communicatie-uitingen de consument informeren dat Tempur nu ook verkrijgbaar zal zijn in alle Beter Bed-winkels in Nederland, België en Zweden. De planning is dat rondom Pasen alle winkels in de genoemde landen zijn voorzien van deze producten.

Profiel
Beter Bed Holding is een Europese retailorganisatie die haar klanten de beste kwaliteit slaap aanbiedt tegen zeer betaalbare prijzen. Dit doet de onderneming via haar internationale merken Matratzen Concord, Beter Bed, Beddenreus, Sängjätten en eigen groothandel DBC International. De slaapadviseurs van de internationale retailmerken verstrekken het beste advies aan klanten via zowel fysieke winkels als digitale platformen. In 2018 behaalde de onderneming met in totaal 1.009 winkels een omzet van € 396,3 miljoen met een significant stijgend online omzetaandeel.

Voor meer informatie

John Kruijssen                                                                Hugo van den Ochtend
CEO                                                                                CFO      
+31 (0)413 338819                                                         +31 (0)413 338819          
+31 (0)6 13211011                                                         +31 (0)6 25746309          
john.kruijssen@beterbed.nl                                              hugo.vandenochtend@beterbed.nl    

 

Klik op onderstaande link voor de Pdf van het persbericht.  

Bijlage