Sequana Medical Mededeling Jaarresultaten 2018 en Vooruitzichten 2019

Gent, BELGIË – 28 maart 2019 – Sequana Medical NV (Euronext Brussels: SEQUA), een onderneming in medische toestellen die zich in de commerciële fase bevindt en zich richt op vernieuwende behandelingsoplossingen om leveraandoeningen, hartfalen, maligne ascites en andere vochtbalansproblemen te behandelen, zal op donderdag 4 april 2019 haar jaarresultaten per 31 december 2018 en vooruitzichten voor 2019 bekendmaken.

Het managementteam zal een telefoonconferentie houden met een live webcast-presentatie op de dag van de resultaten om 14u00 CET / 08u00 ET (VS).

U heeft toegang tot de webcast door u te registreren via de website van Sequana Medical https://www.sequanamedical.com/investors/. Om deel te nemen aan de vraag- en antwoordsessie, bel in via een van onderstaande nummers en geef bevestigingscode 5731205 in.

De webcast- en telefoonconferentie zullen worden gevoerd in het Engels en zullen achteraf kunnen worden herbeluisterd op de website van de Vennootschap.

België: +32 2 789 8603

Zwitserland: +41 43 456 9986

Nederland: +31 20 794 8426

VK: +44 20 3003 2666

VS: +1 866 966 5335


Contacten:
Sequana Medical
Lies Vanneste
Director IR
Tel: +32 (0) 498 05 35 79
E-mail: IR@sequanamedical.com

Consilium Strategic Communications
Alexandra Harrison, Marieke Vermeersch, Sukaina Virji
Tel: +44 (0) 203 709 5000
E-mail: sequanamedical@consilium-comms.com 

Over Sequana Medical

Sequana Medical is een onderneming in medische toestellen die zich in de commerciële fase bevindt en zich richt op de ontwikkeling van vernieuwende behandelingsoplossingen om leveraandoeningen, hartfalen, maligne ascites en andere vochtbalansproblemen te behandelen.

De technologie van Sequana Medical is gebaseerd op haar gepatenteerd alfapump®-platform, een volledig implanteerbaar, draadloos oplaadbaar accusysteem voor de automatische en continue verwijdering van vochtophoping in de buikholte, dat kan worden gebruikt voor verschillende levensbedreigende aandoeningen. De alfapump werd op de markt gebracht in Europa voor de behandeling van refractaire ascites (chronische vochtophoping in de buikholte), ten gevolge van levercirrose en maligne ascites. Het aantal patiënten met refractaire ascites zal naar verwachting drastisch stijgen door het toenemende belang van NASH (Non-alcoholic Steatohepatitis).

Vandaag werden meer dan 700 alfapump-systemen geïmplanteerd en sinds april 2018 is de alfapump opgenomen in de klinische richtlijnen van de EASL (European Association for the Study of the Liver) voor de behandeling van gedecompenseerde cirrose. In januari 2019 kende de FDA de Breakthrough Device Designation toe aan de alfapump voor de behandeling van recurrente of refractaire leverascites. De alfapump heeft nog geen reglementaire goedkeuring ontvangen in de VS en Canada en de Vennootschap verwacht in de tweede helft van 2019 te starten met de Noord-Amerikaanse pivotale studie POSEIDON ter ondersteuning van de goedkeuring van de alfapump voor recurrente of refractaire leverascites.

De alfapump is een van de eerste veilige en doeltreffende alternatieven op lange termijn voor grootvolumeparacentese (large-volume paracentesis of LVP) voor de behandeling van ascites, met tal van voordelen voor patiënten, clinici en gezondheidszorgsystemen. Door automatisch en continu ascites in de blaas te pompen, waarna het vocht natuurlijk verwijderd wordt door urinering, voorkomt de alfapump vochtophoping en de mogelijke complicaties ervan, verbetert ze de levenskwaliteit en de voedingstoestand van de patiënt en vermindert ze mogelijk ook het aantal ziekenhuisbezoeken en de gezondheidszorgkosten. Dankzij de alfapump DirectLink-technologie ontvangen clinici informatie over de werking van de pomp en kunnen ze patiënten die het toestel gebruiken doeltreffender behandelen.

Ondertussen ontwikkelt Sequana Medical ook de alfapump DSR, die is opgebouwd op het bewezen platform van de alfapump, om een gemakkelijk en volledig implanteerbaar systeem te leveren voor directenatriumverwijdering (Direct Sodium Removal of DSR), een vernieuwende en gepatenteerde aanpak voor de behandeling van volumeoverbelasting ten gevolge van hartfalen. Momenteel loopt er een eerste studie bij mensen voor DSR-therapie. De behandeling van volumeoverbelasting bij patiënten met hartfalen die resistent zijn tegen diuretica is een grote klinische uitdaging. Elk jaar zijn er in de VS naar raming een miljoen hospitalisaties ten gevolge van hartfalen, waarvan 90% te wijten is aan symptomen van volumeoverbelasting. De geraamde kostprijs voor hartfalengerelateerde ziekenhuisopnames in de VS bedraagt jaarlijks $13 miljard.

De hoofdzetel van Sequana Medical is gevestigd in Gent, België. Voor meer infomatie, ga naar onze website www.sequanamedical.com.

Belangrijke disclaimer

Elke verklaring in dit persbericht over de veiligheid en doeltreffendheid van de alfapump geldt niet voor de VS en Canada, waar het toestel momenteel nog klinisch onderzocht wordt.