GT Advanced Technologies introduceert CrystX™ siliciumcarbide

150 mm bulk SiC-kristal voor snelgroeiende markten

HUDSON, N.H., July 31, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- GTAT Corporation, handelsnaam GT Advanced Technologies (GTAT), introduceert het materiaal CrystX™ siliciumcarbide (SiC) voor toepassingen in vermogenselektronica, bijvoorbeeld elektrische voertuigen. De vraag naar siliciumcarbide neemt snel toe vanwege de uitzonderlijke vermogens- en temperatuurkarakteristieken van het materiaal, waardoor elektrische voertuigen en andere industriële toepassingen efficiënter kunnen werken bij kleinere afmetingen en lagere gewichten.

Met tientallen jaren ervaring in het kweken van kristallen produceert GT Advanced Technologies CrystX siliciumcarbide in toenemende volumes voor groeiende markten die behoefte hebben aan de technische voordelen die het materiaal biedt. "Onze kennis op het gebied van het kweken van kristallen geeft ons een geweldig platform om CrystX siliciumcarbide te produceren met een agressieve focus op kostenverlaging in de toekomst," aldus Greg Knight, President en Chief Executive Officer van GTAT. "We hebben nu de juiste schaal voor volumeproductie en kunnen meer en sneller capaciteit toevoegen dan wie dan ook in de branche." Met SiC kunnen elektrische voertuigen een aanzienlijk groter bereik halen omdat het materiaal veel kleinere en lichtere modules en circuits mogelijk maakt. Dit geldt ook voor andere industriële toepassingen waarbij hoge vermogens en hoge temperaturen het gebruik van meer gebruikelijke siliciummaterialen uitsluiten.

CrystX siliciumcarbide is verkrijgbaar bij GTAT in bulk-kristalvorm en gereed voor het maken van wafers. CrystX siliciumcarbide is momenteel leverbaar met een vormfactor van 150 mm diameter met een beoogde bruikbare hoogte van 25 mm of meer. "De snelgroeiende markten voor vermogenselektronica en elektrische voertuigen kunnen nu profiteren van ons uitzonderlijk hoogwaardig CrystX siliciumcarbide, met de volumes en kostenstructuren die de wereldwijde markt eist," concludeert Knight.

Over GTAT Corporation

GTAT Corporation is een gediversifieerd technologiebedrijf dat geavanceerde materialen en innovatieve kweektechnologie voor kristallen produceert voor zonne-energie, vermogenselektronica en opto-elektronica. De technische innovaties van het bedrijf versnellen de groei van een nieuwe generatie producten in deze gediversifieerde groep internationale markten. Meer informatie over het bedrijf vindt u op www.gtat.com.

Contact
Chris Van Veen
Chris.vanveen@gtat.com
+1.603.417.2230

Een foto bij deze aankondiging is beschikbaar op https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/1553ca2a-09a8-4385-b7cb-b460ffd4add5