GT Advanced Technologies en GlobalWafers tekenen meerjarige langetermijn leveringsovereenkomst voor siliciumcarbide

Wereldleider in siliciumwafers voegt siliciumcarbide toe

HUDSON, N.H. en HSINCHU, Taiwan, Aug. 08, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- GTAT Corporation, d/b/a GT Advanced Technologies (GTAT) en GlobalWafers Co., Ltd. (GWC) hebben een langetermijnovereenkomst gesloten waarbij de expertise van beide bedrijven wordt gecombineerd om een nieuwe aanvoerbron te vormen voor siliciumcarbidewafers. GWC, dat al een van de grootste producenten van halfgeleidewafers wereldwijd is, vergroot zijn aanbod nu met 150mm siliciumcarbide, gemaakt van bulk silicumcarbidekristal dat is geproduceerd door GTAT. Terwijl bij de industrieën voor elektrische voertuigen (EV) en vermogenselektronica een verschuiving plaatsvindt van silicium naar siliciumcarbide, voegen GTAT en GWC hun respectieve capaciteiten samen om de aanvoer te verhogen en kosten te verlagen van dit substraat waar grote vraag naar is. Dit is een stoutmoedige en toekomstgerichte stap die groeiende markten zoals EV zullen verwelkomen.

“De fundamentele voordelen van siliciumcarbide zijn bekend en er bestaat grote vraag naar, maar het is een moeilijk materiaal om te produceren,” zei Greg Knight, President en Chief Executive Officer van GTAT. Hij vervolgde: “Vanwege onze kennis over kristalgroei en omdat we dit complex proces kunnen beheersen, kunnen we de siliciumcarbidewaferindustrie positief vormgeven en beïnvloeden door de toeleveringsketen te diversifiëren, waardoor grotere wafervolumes mogelijk zijn en kosten aanzienlijk worden verlaagd voor dit hoogwaardige materiaal.”

De overeenkomst met GWC betekent aanzienlijke vooruitgang voor beide bedrijven. Voor GTAT markeert het de succesvolle voltooiing van een achttien maanden durende transitie van het verkopen van machines naar het leveren van geavanceerde materialen. GWC dat gebruik maakt van deze inkomende toevoer van siliciumcarbidemateriaal van GTAT, kan nu jaren van waferprocesontwikkeling toepassen en meteen een top-level SiC waferleverancier worden ter aanvulling van zijn andere substraatproducten. “De industrie voor vermogenselektronica heeft leveringsovereenkomsten nodig zoals die welke we met GWC zijn aangegaan, en we zijn zeer verheugd om het te verwezenlijken,” concludeerde Knight.

Doris Hsu, Voorzitster en Chief Executive Officer van GWC, beschouwt deze langetermijnovereenkomst met GTAT op dezelfde manier. “Het samenvoegen van de respectieve technische pluspunten van onze bedrijven zal ten gunste komen van sterk groeiende industrieën zoals EV, omdat we de wereldwijde levering van siliciumcarbidewafers zullen verhogen,” merkte mevrouw Hsu op. “Het bundelen van onze vakkennis van wafers met hoogwaardig siliciumcarbidekristal van GTAT zal belangrijke, sterk groeiende industrieën zoals EV in staat stellen eerder en tegen lagere kosten belangrijke mijlpalen voor toepassing te bereiken.”

Over GTAT Corporation

GTAT Corporation, met hoofdkantoor in Hudson, N.H. USA, is een gediversifieerde technologie-onderneming die geavanceerde materialen en innovatieve technologie voor kristalgroei produceert voor de zonne-energie-, vermogenselektronica- en opto-elektronische industrieën. De technische innovaties van het bedrijf versnellen de groei van een nieuwe generatie producten in heel dit gevarieerde net van wereldwijde markten. Ga voor meer informatie over het bedrijf naar www.gtat.com.

Over GlobalWafers Co., Ltd.

GlobalWafers, met hoofdkantoor in Hsinchu, Taiwan, is een van de drie grootste siliciumwaferfabrikanten ter wereld. Opgericht in 1981 vormde het het bedrijfsonderdeel halfgeleiders van SAS (Sino-American Silicon Product Inc.) en werd het in 2011 zelfstandig als GlobalWafers Co., Ltd. Het is gespecialiseerd in productie van siliciumwafers, en zijn producttoepassingen strekken zich uit over energiebeheer, automotive, IT, geheugen, sensoren en MEMS. GlobalWafers exploiteert vanuit 16 faciliteiten in Taiwan, Japan, USA, Korea, Italië, Denemarken, Maleisië, China en Singapore en is genoteerd aan de beurs van Taipei. Ga voor meer informatie over GlobalWafers naar http://www.sas-globalwafers.com.               

Contact GTAT
Communicaties:
Christopher Van Veen
chris.vanveen@gtat.com
+1.603.417.2230

Informatie/Verkoop:
sicinfo@gtat.com
Contact GlobalWafers
Communicaties:
William Chen
william@sas-globalwafers.com 
+886.3.5772255 ext: 2280