Solvay verhoogt haar capaciteit voor thermoplastische composietmaterialen voor de luchtvaart in de VS om aan de sterke vraag te voldoen

Brussel, 23 september 2019 ---  Solvay breidt haar capaciteit voor thermoplastische composietmaterialen uit met een nieuwe productielijn in haar Amerikaanse fabriek in Anaheim, Californië. De Groep onderstreept hiermee zijn engagement om te voldoen aan de sterke groei van de vraag van de lucht- en ruimtevaartklanten naar dit hoogperformante materiaal en naar de eigen en unieke technologie van Solvay

Met de ingebruikname van deze nieuwe bandlijn en de modernisering van de bestaande lijnen heeft Solvay sinds 2016 zijn gekwalificeerde capaciteit met vier vermenigvuldigd. De uitbreidingen hebben niet alleen tot doel de productie te verbeteren, maar ook de kwaliteit, de coherentie en de industriële betrouwbaarheid.

"Deze aanzienlijke expansie in korte tijd, samen met onze voortdurende aandacht voor algemene kwaliteits- en productieverbetering, illustreert ons engagement om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hun sterke vraag toont hun waardering voor onze materialen die de productietijd en kosten verminderen en zo het bouwtempo van vliegtuigen helpen verhogen," zei Augusto Di Donfrancesco, lid van het Uitvoerend Comité van Solvay. "Solvay bevindt zich in een leidende positie om verdere innovatiedoorbraken in materialen te stimuleren en onze klanten te voorzien in hun groeibehoeften.”

Solvay kondigde in mei de oprichting aan van haar eerste horizontale platform met als doel het versneld ontwikkelen van thermoplastische composieten. Dit maakt deel uit van de strategie van Solvay om haar ongeëvenaarde portfolio en expertise in speciale polymeren en in koolstofvezelcomposieten te benutten. Deze lichtgewichtmaterialen helpen de uitstoot van vliegtuigen en auto's te verminderen, omdat ze metalen onderdelen vervangen en het ontwerp en de integratie van onderdelen vergemakkelijken. Andere toepassingen zijn onder meer leidingen van de olie en gasindustrie waar ze een sterk en alternatief zijn voor bestaande staaloplossingen.

Bijlage