Quintet wordt “Quintet Europe”

Quintet Private Bank maakt vandaag zijn voornemen bekend om het merendeel van haar Europese dochterondernemingen te fuseren – afhankelijk van goedkeuring door de betreffende regelgevende instanties – om de uitvoering van zijn ambitieuze langetermijn-groeistrategie verder vorm te geven.

De firma wil zijn dochterondernemingen in België (Puilaetco), Duitsland (Merck KGaA Finck) en Nederland (InsingerGilissen) fuseren onder de naam Quintet Private Bank. Samen met de andere bedrijven van de firma in Europa – Quintet Luxembourg, Puilaetco Luxembourg en zijn vestiging in Spanje – zullen ze onder de naam Quintet Europe één enkele bedrijfseenheid vormen.

Quintet Switzerland en Brown Shipley, de Britse dochteronderneming van Quintet, zullen hun activiteiten voortzetten als dochterondernemingen van Quintet Private Bank, waarvan het hoofdkantoor in Luxemburg gevestigd blijft.

Het Authorized Management Committee van Quintet, geleid door CEO Jakob Stott, blijft verantwoordelijk voor de overkoepelende strategie van de groep en voor het toezicht op de drie kernorganisaties van de firma in Europa, Zwitserland en het VK.

Quintet wil de nieuwe organisatiestructuur begin volgend jaar invoeren. Het managementteam dat de leiding krijgt over Quintet Europe wordt te zijner tijd bekendgemaakt.

"Door verder te gaan als Quintet Europe hebben we meer tijd om ons te richten op de personen en families die we van dienst zijn, terwijl we tegelijk de complexiteit van de organisatie terugdringen en de operationele efficiëntie verhogen," aldus Stott.

Onze cliënten zullen profiteren van kortere communicatielijnen en snellere besluitvorming en dienstverlening. Ook zullen ze de vruchten plukken van onze "één bank"-benadering, uitgevoerd door een enkele grotere bank in plaats van door meerdere dochterondernemingen.

Op basis van onze cultuur van partnerschap en onze focus op het verdienen van cliëntvertrouwen, zullen we deze fusie vanuit onze gedeelde expertise naadloos realiseren, ongeacht waar in Europa onze deskundigen werkzaam zijn. Onze cliënten kunnen profiteren van efficiëntere toegang tot liquiditeit voor de financiering van hun toekomst, van ideeën waardoor hun vermogen groeit en van ondersteuning door deskundigen."

Verder merkte hij op dat de Europese dochterondernemingen die onderdeel zijn van de juridische fusie, met het huidige plaatselijke management en onder hun huidige merknamen verder zullen gaan. Tot slot benadrukte Stott dat: "Al onze cliënten zullen blijven profiteren van de dienstverlening van de banken en merknamen die ze kennen, geleverd door de mensen die zij vertrouwen. Deze relaties zullen sterk persoonlijk blijven – en Quintet zal voor zijn cliënten en medewerkers een nog betere bank worden.” -einde- Over Quintet Private Bank: Quintet Private Bank (Europe) S.A. is in 1949 opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg en is met 2.000 werknemers actief in meer dan 50 Europese steden. Quintet is een algemeen erkende, toonaangevende private bank voor vermogende personen, hun families en een breed scala aan institutionele en professionele cliënten, waaronder family offices, stichtingen en externe vermogensbeheerders.

De Quintet familie van private banken bestaat uit:

  • Brown Shipley (VK)
  • InsingerGilissen (Nederland)
  • Merck KGaA Finck (Duitsland)
  • Puilaetco (België)
  • Puilaetco (Luxemburg)
  • Quintet España (Spanje)
  • Quintet Luxembourg (Luxemburg)
  • Quintet Switzerland (Zwitserland)